Sunday, September 7, 2008

Terminator 3: Rise of the Machines



Titel: Terminator 3: Rise of the Machines
Genre: Action/Sci-Fi/Thriller
Land: USA/Storbritannien/Tyskland
År: 2003
Regi: Jonathan Mostow
I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken

Handling: För åtta år sedan försökte ondskans makter skicka en Terminator tillbaka i tiden för att mörda John Connor när han var ett ofarligt barn, eftersom han som vuxen framgångsrikt kommer att leda kampen mot de onda. De goda sände en annan Terminator som stoppade cyborgen i hans försök att oskadliggöra John. Nu vill de onda maskinerna försöka igen och skickar en kvinnlig Terminator, T-X, för att döda den nu 22-årige John.

Omdöme: Det man måste erkänna när man ser T3 är att det händer något nästan hela tiden. Men det betyder inte att det är bra hela tiden. Den nya onda Terminatorn, T-X, spelas av Kristanna Loken som främst är med för sitt utseende. Men hennes karaktär skrämms inte och man känner aldrig att det blir direkt spännande som det var i föregångarna. Men visst finns det en del jakter som är intensiva och bra. Tänker främst på biljakten tidigt i filmen som höjer pulsen ett snäpp, även om det blir lite för mycket dataeffekter.



Jag stör mig på att de lagt in så mycket skämt i början av filmen, blir som en parodi. Det avtog dock efter ett tag när de båda Terminatorerna stötte på varandra och filmen tog fart. Tycker t.ex. introduktionen av de två Terminatorerna inte alls var lika bra som i de två tidigare filmerna. Det som dock för det mesta var bra var effekterna. Tänker då främst på T-X med sina vapen och den smältande massan, i klass med T2 bara att det var revolutionerande då, det var det inte nu.



Mycket av det som händer i denna tredje film är taget från de två tidigare, vilket gör att man känner att filmen är onödig med sina upprepningar. Man har helt enkelt försökt satsa på ett vinnande koncept. Däremot är denna långt ifrån lika mörk som de två övriga och saknar James Camerons touch som gjorde de två filmerna till klassikers. Jag gillar inte heller Nick Stahl och Claire Danes, även om de inte gör dåligt ifrån sig, men jag hade hellre sett andra i rollerna. Och Linda Hamilton saknas, det är det inget snack om.



Första timmen av filmen tycker jag flyter på bra och intresset hålls uppe, men sen tappar den och sista halvtimmen av filmen har en del irriterande saker. Som t.ex. att hon kan flyga ett plan utan problem, vad är oddsen ! Det som räddar filmen i slutändan är ändå slutet som är så där mörkt och känslomässigt som man hade velat att resten av filmen hade varit. Jag förstår inte varför man bara inte hoppade över det vi får ta del av här och hoppar in i framtiden efter kärnvapenkriget. Då hade man tillfört något nytt till Terminator-filmerna.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.7
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner