Monday, September 29, 2008

The Killer Elite



Titel: The Killer Elite - Mördargänget
Genre: Drama/Action/Thriller
Land: USA
År: 1975
Regi: Sam Peckinpah
I rollerna: James Caan, Robert Duvall, Bo Hopkins, Burt Young

Handling: Under ett uppdrag för CIA blir en av ledarna för agenterna, Mike Locken, svårt skjuten av en av sina egna. Orsakerna till beskjutningen är höljda i dunkel och Locken bestämmer sig för att gå till botten med händelsen.

Omdöme: Regissören Sam Peckinpah gjorde genom åren flera kontroversiella filmer, men framförallt bråkade han ofta med studion. Han var även en notorisk alkoholist och antagligen inte direkt lätt att ha att göra med för skådespelarna. Hans karriär led mot sitt slut när han fick chansen att regissera denna film som handlar om en organisation som jobbar åt CIA med att göra skitjobbet. När kollegorna Mike (James Caan) och George (Robert Duvall) vaktar en viktig person i ett hus förändras plötsligt allt när Mike blir skjuten i armbågen och knät som gör att hans karriär är hotad och frågan är om han någonsin kommer kunna gå igen.



Efter en lång väg tillbaka får han sin chans till hämnd när den skyldige dyker upp igen. Den här gången ska han skydda en kinesisk man och hans dotter. Till sin hjälp tar han Mac (Burt Young) och Miller (Bo Hopkins) som ska stå för muskler och vapen. Miller är coolast av dem med sin vapenexpertis och sina sköna glasögon. James Caan och Robert Duvall är stabila i sina roller och får filmen att hålla sig på mattan så att säga. Det blir tyvärr lite rörigt med storyn och man slänger in ninjor som vill åt den kinesiska mannen. Efter den lovande inledningen hoppades man på något bättre, men man dribblar bort sig när det blir lite förvirrande. De vanliga slow-motion scenerna av Peckinpah bjuds man självklart på och de är alltid sevärda.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner