Wednesday, September 3, 2008

The Incident



Titel: The Incident / Nattens terror
Genre: Kriminaldrama
Land: USA
År: 1967
Regi: Larry Peerce
I rollerna: Tony Musante, Martin Sheen, Beau Bridges, Thelma Ritter

Handling: Klockan är strax före 2 på natten i New Yorks tunnelbana, där två unga killar håller en hel vagn som gisslan med fräckhet och hot som vapen. Fastän de övriga passagerarna är betydligt fler och får lida för sina trakasserares aggressiva infall, har de svårt att agera.

Omdöme: En intressant film som jag hittade lite av en slump. Filmen börjar med att vi presenteras av två unga män som efter en barrunda en söndagsnatt bestämmer sig för att fortsätta härja i natten. Först genom att överfalla en äldre man och råna honom på allt han har. Sedan för att terrorisera en hel tunnelbanevagn med olika typer av människor på väg hem.



Det är en film som är uppdelad i två delar där första halvan presenterar samtliga inblandade. Först alltså de två unga männen, sedan flera olika personer som man följer en stund innan de kliver ombord tunnelbanan. Alla har de något som utmärker dem. Andra delen av filmen utspelar sig helt och hållet på tunnelbanan där olika incidenter inträffar när de två männen terroriserar passagerarna som blir paralyserade, men hur länge ska det hålla ?



Första halvan som presenterar de olika karaktärerna var mycket bra och intressant och fick en att se fram emot terrorn på tåget. Man visste tillräckligt mycket om de olika personerna och nu var det bara frågan om vem/vilka som skulle agera när det väl gällde. Tyvärr tappade filmen under andra halvan då det blev lite för enformigt ombord på tunnelbanan. Men avslutningen på filmen var bra och mycket passande.



Tony Musante överträffade den mer kända Martin Sheen som en av de två unga männen. Det är också han som har huvudrollen. Annars var det överlag bra skådespeleri och det var kul att se en så pass okänd film som jag läst uppskattas av de flesta som sett den. Jag hade väl hoppats på lite mer då man läst så positiva saker om den på förhand, men det är helt klart en bra och annorlunda film som kan vara värd ett högre betyg vid omtitt.

4 - Skådespelare
4 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.7
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner