Sunday, September 28, 2008

The Interview



Titel: The Interview / Förhöret
Genre: Thriller/Kriminaldrama
Land: Australien
År: 1998
Regi: Craig Monahan
I rollerna: Hugo Weaving, Tony Martin, Aaron Jeffery, Michael Caton

Handling: I ett mörkt förhörsrum sitter Eddie. Mittemot honom sitter detektiven John Steele. Desperat letar Eddie efter svar på polisens frågor. Hans enda chans är att säga vad de vill höra. En dödlig katt- och råtta lek har fått sin början. Frågan är bara vem som är katt och vem som är råtta.

Omdöme: Hugo Weaving (känd från Matrix-trilogin och Sagan om ringen-trilogin) gör en riktigt stark rollprestation i denna smarta film som växer mer och mer. Han blir bortsläpad av polisen som stormat in i hans lägenhet kl. fem på morgonen. De går igenom hans lägenhet och packar ner det mesta i lådor. Utan att han vet vad som försigår tar de honom till polisstationen där han sätts i ett förhörsrum. Under flera timmar förhörs han av två poliser på ett otrevligt och stundtals hotande sätt.



Utan att avslöja för mycket måste jag säga att jag gillade det här. Förutom Weaving spelar även mannen som förhör honom (Tony Martin) på ett övertygande sätt. Däremot var hans "sidekick" mindre bra. En muskelknutte som mest var aggresiv (vilket han iof skulle vara), men utan att imponera. Vill även påpeka att detta var regissörens regidebut och den har han lyckats bra med. Bra filmad, bra upplägg och även att det är mer som ligger under ytan än man först tror...



4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
18 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner