Sunday, September 28, 2008

Snow Angels



Titel: Snow Angels
Genre: Drama
Land: USA
År: 2007
Regi: David Gordon Green
I rollerna: Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Michael Angarano, Nicky Katt

Handling: Flera människors liv vävs samman i en småstad där en småbarnsmamma måste ta itu med sin frånvarande make som återvänt samtidigt som en high school-elev, som jobbar på samma jobb, börjar umgås med en ny tjej på skolan.

Omdöme: Jag hade förväntat mig en lite lättsammare film, men den bygger snabbt upp ett intressant drama om flera människors liv i en liten småstad. Kate Beckinsale spelar småbarnsmamman Annie som jobbar på en restaurang samtidigt som hon måste ta hand om sin lilla dotter Tara och se till sin sjuka mor. Men som om det inte vore nog återvänder hennes make och far till Tara. Den man hon en gång älskade har förändrats, men nu vill han ha tillbaka henne och sin dotter.



På samma restaurang jobbar Arthur (Michael Angarano) som Annie brukade sitta barnvakt åt under flera år. Hans föräldrar håller på att separera, men han själv har börjat umgås med en ny tjej på skolan, Lila. Efter att filmen fått lite tid på sig att introducera karaktärerna och låta en lära känna dem, börjar det riktiga dramat och man går allt djupare. Filmen blir många gånger både dramatisk och gripande, samtidigt som den överraskar och visar sig vara bättre än väntat. Jag väntade hela tiden på att det skulle ta slut, det positiva med den alltså. Trodde den skulle tappa och förändras till det gamla vanliga, men istället drogs man längre och längre in i dramat.



Det finns flera positiva saker att säga om den här filmen. Till en början störde jag mig på Glenn (Sam Rockwell), Annies make, som uppför sig illa och är allmänt jobbig. Likaså Nate (Nicky Katt), make till Annies bästa vän Barb, som känns kaxig. Som tur är höjer sig båda, speciellt Rockwell som till slut övertygar och imponerar. Likaså gillar jag Beckinsale som här visar att hon är mer än vacker (för det är hon verkligen) när hon ger en prestation som borde ge henne fler roller av bra regissörer. Musiken måste också nämnas som jag gillade rakt igenom filmen. Den ligger oftast i bakgrunden och skapar rätt stämning och känsla, fick lite Lost in Translation-vibbar faktiskt. Gillade Annie och relationen mellan Arthur och Lila mest. Kunde kanske slutat någon minut tidigare för bäst effekt. Avslutningsvis påminner den faktiskt om The Ice Storm (inte bara klimatet).

4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
19 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner