Saturday, January 1, 2011

Massacre Mafia Style



Titel: Massacre Mafia Style / The Executioner
Genre: Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 1978
Regi: Duke Mitchell
I rollerna: Duke Mitchell, Vic Caesar, Lorenzo Dodo, Louis Zito

Handling: Mimi Miceli och Jolly Rizzo kidnappar maffiabossen Chucky Tripoli och utpressar honom för att själva komma in i maffian.

Omdöme: Efter att ha sett Gone with the Pope (1975/2010), blev jag nyfiken på Duke Mitchells andra kultklassade film som är denna maffiafilm som Duke Mitchell ville göra som en variant på Gudfadern (1972). Om man bara ser dessa filmer för kvalitetens skull så är det inte mycket att se. Men varje gång Duke Mitchell är med på bild lyser filmen upp och blir underhållande och charmig. Han hade en otrolig karisma och hade säkerligen blivit en känd skådespelare om han inte haft en stor mun.



Filmen är verkligen lågbudget och det märks tydligt i klippningen och fotot som inte håller någon vidare klass. Men ska man säga något som präglar filmen så är det hjärta för det är något de haft när de gjort denna film. Duke Mitchell var annars en ganska så känd och populär sångare på nattklubbar i Kalifornien, bl.a. Palm Springs där han kallades för "Mr. Palm Springs" och har en walk of fame-stjärna. En av hans vänner var bl.a. Frank Sinatra som var ett stort fan av honom. Personligen gillar jag Gone with the Pope mer då den har ett bättre tempo och glimten i ögat under större delar av filmen än här.



2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
2 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner