Titel: All Good Things
Genre: Drama/Romantik/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 2010
Regi: Andrew Jarecki
I rollerna: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Philip Baker Hall
Handling: David är son i en extremt förmögen New York-familj som sysslar med fastigheter. Han träffar en dag Katie som kommer från enkla förhållanden. De gifter sig och bestämmer sig för att flytta till Vermonts landsbygd. Men Davids far lyckas till slut locka tillbaks honom till familjeföretaget i New York. Katie beslutar sig då för att ta tag i sina studier och deras äktenskap börjar nu knaka ordentligt i fogarna.
Omdöme: Jag har alltid gillat Ryan Gosling och sett honom som en av de främsta skådespelarna i Hollywood. Jag visst dock inte vad jag skulle förvänta mig av den här filmen som inte hade fått så bra kritik, men som jag trots allt ville se. Och vad jag får se är egentligen två filmer i en. Det hela tar sin början under tidigt 70-tal då David Marks (Ryan Gosling) träffar Katie (Kirsten Dunst). David kommer från en förmögen familj där fadern Sanford Marks (Frank Langella) styr affärerna och företaget i New York. David har även en yngre bror som jobbar åt sin far, men David vill helst gå sin egen väg.
David och Katie är ett mycket fint par och det är en fröjd att se kemin mellan Gosling och Dunst. Båda sköter sig exemplariskt när de är tillsammans. Filmen är till en början ett romantiskt drama med en mörk familjehemlighet i bakgrunden. David är inte helt frisk, men älskar sin Katie och hon honom. Eftersom filmen är inspirerad av verkliga händelser, tar filmen en vändning när vi kommer in mot slutet av 70-talet och början av 80-talet då det inte längre är så bra mellan paret. Han bor i centrala New York där han jobbar och hon ute på landet där hon pluggar.
Det är här filmen får sin vändning ungefär halvvägs in i filmen, kanske lite tidigare. Filmen blir allt mörkare, vilket jag brukar gilla, men eftersom inledningen fungerade så bra och de klart bästa scenerna var mellan Gosling och Dunst så var det synd att man inte kunde ta bort andra halvans handling och istället göra en film som bara handlade om deras relation. Filmen urartar nästan pga de händelser som äger rum, men då de baseras på verkliga händelser accepterar man dem, trots att de stundtals nästan känns osannolika.
Man bjuds på en annorlunda filmupplevelse som man inte kunnat vänta sig efter den fina inledningen som verkligen känns som en klassfilm på alla sätt och vis. Från skådespeleri, karaktärer, miljöer till den mycket vackra och passande musiken. Men med att filmen tar en annan riktning under andra halvan, blir även karaktärerna svagare istället för starkare. Gosling, Dunst, Langella och de övriga är alla fortfarande bra, men det är inte längre lika intressant att följa vilket verkligen är synd. Men sevärt är det och man får trots allt till avslutningen ganska bra lite i stil med Zodiac (2007).
4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt
Betyg:
IMDb: 6.4