Sunday, January 30, 2011

Dans ton sommeil



Titel: Dans ton sommeil / In Their Sleep
Genre: Thriller/Skräck
Land: Frankrike
År: 2010
Regi: Caroline & Éric du Potet
I rollerna: Anne Parillaud, Arthur Dupont, Thierry Frémont, Jean-Hugues Anglade

Handling: Ett år efter att Sarahs tonårsson dog är hennes liv fortfarande i spillror. En kväll råkar hon köra på en ung man som kommer utspringande från skogen. Det är Arthur som är i samma ålder som hennes son skulle varit om han fanns kvar i livet. Arthur är skadad och hon tar hem honom för omplåstring. Han berättar att hans hem utsatts för en inbrottstjuv och att inbrottstjuven nu jagar honom.

Omdöme: En liten fransk thriller jag fick upp ögonen för som nämndes som en potentiell ny "storskräckis" från Frankrike. Men det står klart ganska tidigt att detta inte är någon ny storfilm då de två regissörerna med ganska liten budget gjort vad de kunnat, men där manuset inte riktigt håller måttet. Potentialen fanns annars där och jag tycker egentligen det inte är något fel på storyn. Felet ligger istället i hur man valt att berätta den vilket gör att mycket av spänningen försvinner allt för tidigt.



Jag gillar dock flera scener i filmen som överraskar även om handlingen inte alltid överraskar. Anne Parillaud i huvudrollen som Sarah tycker jag fungerar bra. Hon har det vackra franska kvinnliga utseendet och känns för det mesta trovärdig. Man känner nästan inte igen henne från tiden då hon spelade huvudrollen i Nikita (1990). Mot sig har hon Arthur Dupont i rollen som Arthur. Han påminner mig om Nick Stahl och kanske inte är en favorit, men passar för rollen. Tycker twisten kanske kommer för tidigt, men det är som sagt lite problem med manuset... Allt som allt ok för stunden, om än lite tunnt.



3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner