Friday, January 28, 2011

The Cynic, the Rat and the Fist



Titel: Il cinico, l'infame, il violento / The Cynic, the Rat and the Fist
Genre: Action/Kriminaldrama
Land: Italien
År: 1977
Regi: Umberto Lenzi
I rollerna: Maurizio Merli, Tomas Milian, John Saxon, Renzo Palmer

Handling: Ett krig mellan den unge brottslingen "Chinaman" och gangsterbossen Frank Di Maggio börjar eskalera. Vem skall få kontrollen över Roms undre värld? Och vad har ex-polisen Leonardo Tanzi i görning?

Omdöme: Superblondinen Maurizio Merli spelar ex-polisen Leonardo Tanzi som efter ett mordattentat går under jorden för att lura sina fiender att tro att han dött. Men Tanzi har svårt att hålla sig undan när ett krig om Roms undre värld tar fart mellan mannen som kallas "Chinaman" (Tomas Milian) och gangsterbossen Frank Di Maggio (John Saxon). Snart har polisen fullt upp med döda kroppar, sönderskjutna affärer och blodiga gator.



Regissören Umberto Lenzi har verkligen fångat den italienska polisfilmen med en blandning av hårdkokt action och klockren humor i form av politiskt inkorrekta kommentarer och aktioner. Och det är inte bara en karaktär som står för dem, alla inblandade har sköna karaktärer. Men fokus ligger på de tre stora i Merli, Milian och Saxon som alla har sin stil och sitt tillvägagångssätt. Det blir till en underhållande film där det bara fattas en stor och bra biljakt för att vara komplett.



Trots högt underhållningsvärde saknas det något och det är väl en bra handling kanske med någon twist eller liknande. Filmen tappar även under sista tredjedelen, speciellt sin sköna humor som inte längre är lika närvarande som under första timmen. Men filmen har så många sköna ögonblick resten av filmen att detta är klart sevärt och underhållande om man gillar genren. Har svårt att välja vilken av de tre huvudpersonerna jag gillar mest då alla är bra.



3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.9


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner