Tuesday, January 4, 2011

Red



Titel: Red
Genre: Action/Komedi
Land: USA
År: 2010
Regi: Robert Schwentke
I rollerna: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Helen Mirren, Morgan Freeman

Handling: När den forne CIA-agenten Frank Moses liv hotas av lönnmördare, samlar han sitt gamla gäng i ett desperat försök att överleva.

Omdöme: Tyske regissören Robert Schwentke, vars regidebut var den tyska thrillern Tattoo (2002) och som även gjort romantiska dramat The Time Traveler's Wife (2009), försöker sig här på något lite annorlunda. Han har samlat en grupp veteranskådespelare till denna actionkomedi där ett gäng pensionerade CIA-agenter samlas för att hjälpa sin vän Frank Moses. Frank Moses (Bruce Willis) har hamnat på en dödslista och har bara sina vänner att lita på.



Det är skönt att slippa det yngre gardet för ett tag och låta "gamlingarna" få ha lite kul. Bruce Willis fungerar fortfarande i denna typ av film och har alltid haft bra balans mellan humor och action. Roligast att se är dock John Malkovich som utflippad f.d. agent och Helen Mirren i en udda roll som dödlig lönnmördare. Och Richard Dreyfuss är klockren som kaxig bad-guy. Det hela är främst underhållning för stunden då man kanske inte bjuder på så mycket nytt, men det är när de är samlade som grupp som det hela blir sevärt.



Det jag gillar är att den inte blir helt orealistisk och överdriven som det lätt hade kunnat bli. Och även att humorn inte tar över utan att den faktiskt blir lite mörk under slutdelen vilket bara överraskar. Man får dock ta det hela med en gnutta salt och inte ha några direkta förväntningar. Det är helt enkelt en actionkomedi och sett som sådan funkar den under stora delar av filmen.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner