Tuesday, January 4, 2011

Flipped



Titel: Flipped
Genre: Romantik/Drama/Komedi
Land: USA
År: 2010
Regi: Rob Reiner
I rollerna: Madeline Carroll, Callan McAuliffe, Aidan Quinn, Anthony Edwards, Rebecca De Mornay

Handling: Två åttondeklassare börjar fatta tycke för varandra, trots att de är varandras totala motsats.

Omdöme: Jag gillar oftast filmer som utspelar sig runt 50-talet. Denna utspelas främst i början av 60-talet där familjen Loski flyttar in i sitt nya hus. Pojken Bryce (Callan McAuliffe) blir snart uppvaktad av grannflickan Juli (Madeline Carroll) som blir för mycket för Bryce som har svårt att få henne att lämna honom i fred. När det även visar sig att de går i samma klass blir de kommande åren lite av en pina för Bryce. Men tiden går och saker och ting förändras.



Rob Reiner är en skicklig regissör som lyckats förr med inte minst romantiska filmer, men även ungdomsfilmer som t.ex. When Harry Met Sally (1989) och Stand by Me (1986). Att låta historien utspela sig i början av 60-talet är ett mycket smart drag då boken filmen är baserad på utspelar sig i början av 2000-talet. Man slipper alla de moderna elementen så som mobiltelefoner, datorer, TV (till viss del iaf) och annan teknologi som gör att det lätt hade kunnat bli opersonligt.



Man har lyckats bra med valet av skådespelare i de två huvudrollerna. Madeline Carroll som Juli känns både jordnära och som ett fräscht ansikte. Det behövdes en lite annorlunda tjej i rollen och inte bara den typiska amerikanska tjejen. Likaså funkar Callan McAuliffe som Bryce som ska vara lite av en pretty boy, men utan den självgoda stilen som bara hade förstört. Jag gillar det här, det är romantiskt, dramatiskt och stundtals komiskt på rätt ställen. Helt enkelt en mysig liten film som jag kan ta till mig.



4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
19 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner