Tuesday, January 4, 2011

Adventures in Babysitting



Titel: Adventures in Babysitting / En natt på stan
Genre: Komedi/Action/Äventyr
Land: USA
År: 1987
Regi: Chris Columbus
I rollerna: Elisabeth Shue, Keith Coogan, Vincent D'Onofrio, Penelope Ann Miller

Handling: En 17-årig tjej går med på att sitta barnvakt efter att hennes dejt slingrat sig ur i sista stund. Efter en rad missöden tvingas hon ta med sig "jobbet" till Chicagos skummaste kvarter.

Omdöme: Jag erkänner, jag gillar 80-tals känslan och ungdomsfilmerna från detta årtionde. De behöver inte alltid vara de bästa filmerna, men har de bara den där sköna 80-tals känslan är jag såld. Och denna börjar också alldeles utmärkt under introt då söta Elisabeth Shue förbereder sig för sin dejt till låten "Then He Kissed Me" som är helt perfekt att inleda med. När hennes dejt kommer med en dålig ursäkt har hon inget annat att se fram emot än att deppa resten av kvällen. Men så får hon erbjudandet att sitta barnvakt åt Anderson-barnen och tackar ja.



Makarna Anderson ska på företagsfest och Chris Parker (Shue) får sitta barnvakt åt Sara och hennes äldre bror Brad, som också är hemligt förälskad i Chris. Som om dessa två inte vore nog dyker Brads bästa vän Daryl upp och nu har hon tre att hålla reda på. Problem uppstår när hennes väninna Brenda, rädd och utan pengar, ringer från bussterminalen i innerstan. Chris beslutar sig för att hjälpa sin väninna, men måste ta med sig de tre ynglingarna och äventyret på stan kan börja. Karaktären Brenda är förresten filmens jobbigaste och hennes scener hade jag kunnat vara utan.



Jag måste säga att det inte är den bästa handlingen jag sett och hur man får ihop det hela är kanske inte optimalt. Men det är svårt att bry sig om sånt i en sån här typ av film. Ungdomarna hamnar iaf i flera knepiga situationer och allt blir en kamp mot klockan då makarna Anderson ska vara hemma senast kl. ett. Några sköna kommentarer och scener förekommer, bl.a. där superhjälten Thor är inblandad. Yngsta barnet Sara är nämligen ett stort Thor-fan. Hennes bror kallar honom homo och när de väl träffar Thor (eller det är iaf vem Sara tror det är) så spelas han av ingen mindre än Vincent D'Onofrio, en stor kille med långt blont hår.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner