Wednesday, January 19, 2011

The Man from Nowhere



Titel: The Man from Nowhere
Genre: Action/Kriminaldrama/Thriller
Land: Sydkorea
År: 2010
Regi: Lee Jeong-beom
I rollerna: Won Bin, Kim Hyo-seo, Kim Sae-ron, Kim Tae-hoon

Handling: Tae-sik lever ett stilla liv med ett mystiskt förflutet. Hans enda kontakt med den övriga världen är en liten flicka, So-mi, som lever i närheten. So-mis mamma, Hyo-jeong, smugglar droger för en organisation och anförtror Tae-sik med varorna. När organisationen fått reda på detta kidnappar de So-mi och Hyo-jeong. Organisationen lovar att släppa flickorna om Tae-sik genomför en leverans. Tae-sik beslutar sig för att möta välden i ett försök att rädda So-mi och Hyo-jeong.

Omdöme: Denna film har alla ingredienser man blivit van vid av bra och hårda koreaner. Men ändå saknas något för att den ska komma upp i den där toppskaran av koreansk film. Något koreanska filmer är väldigt duktiga på är att bygga upp en story så man känner för karaktärerna när det väl börjar hetta till längre in i filmen. Men det kan också vara till dess nackdel då de har en tendens att vara lite småsega och översentimentala.



Filmens starkaste sida är dess foto som är en fröjd att se, som vanligt får man väl säga när det kommer till koreansk film. Det är stilrent samtidigt som man vågar ta ut svängarna och ta med tittaren på en högoktanig tur när man väl byggt upp grunden. Kanske att man tar med lite för många karaktärer och sidohistorier för min smak, men det hela mynnar ut i en stark sista del där det hela exploderar i sevärda och ytterst välgjorda actionscener.



Vad som gör att jag inte är helt tillfredställd trots en stadigt stigande kurva genom filmen, är ett slut och avslutning som inte passar en annars ganska så stark film. Jag gillar inte heller att man lurar tittaren till att hoppas på ett bra och passande slut för att sedan dra undan mattan. Något som förhöjde upplevelsen var musiken som blandade in stämningsfulla partier under de mer dramatiska delarna med bra och passande musik under actionsekvenserna, vilket man inte alltid får höra. De många välgjorda actionscenerna gör i sig att filmen är klart värd att se.



3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
4 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 8.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner