Friday, January 7, 2011

Megamind



Titel: Megamind
Genre: Animerat
Land: USA
År: 2010
Regi: Tom McGrath
Röster: Will Ferrell, Tina Fey, Brad Pitt, Jonah Hill

Handling: Megamind är den mest briljante superskurk som världen någonsin skådat. Och den mest misslyckade. Genom åren har han försökt att erövra Metro City på varje tänkbart sätt. Varje försök har misslyckats kapitalt på grund av den bemantlade superhjälten Metro Man, en oövervinnelig superhjälte.

Omdöme: Jag brukar inte vara så förtjust i superhjältefilmer, men när det kommer till animerade filmer är de oftast bland de bästa. Det är här man kan ta ut svängarna och användandet av humorn fungerar allt som oftast klart bättre än i vanliga superhjältefilmer. Megamind är en misslyckad superskurk vars motpol är superhjälten Metro Man. Men detta hindrar inte Megamind från att försöka sätta skräck i Metro City och göra sig av med Metro Man en gång för alla.



Will Ferrell gör rösten till Megamind och är i princip klockren. Han levererar replikerna på ett skönt sätt och det är kul att följa en skurk istället för hjälte som man sett en hel del av. Det tar kanske en tredjedel av filmen för att den verkligen ska vinna över mig men sen är det en trevlig resa. Hela filmen igenom är bra, men man är alltid lite skeptisk för alla lyckas inte. Det känns även som filmens humor nog tilltalar vuxna mer än barn och sånt gillar jag.



Det som fick mig att skratta mest var nog när Megamind lurar Titan/Tighten att tro att han är hans utomjordiska far. Då är han som en blandning mellan Jay Leno och Marlon Brando i Gudfadern, klassiskt. Det är även mycket bra animerat och det finns egentligen inte mycket att klaga på. Jag tror att om man gillar The Incredibles/Superhjältarna (2004) bör man även gilla denna. Det viktigaste för mig är att de lyckats med två saker och det är humorn och underhållningsvärdet.

Betyg:
IMDb: 7.3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner