Saturday, January 1, 2011

Freebie and the Bean



Titel: Freebie and the Bean / Ursäkta, här kommer snuten
Genre: Action/Komedi/Kriminaldrama
Land: USA
År: 1974
Regi: Richard Rush
I rollerna: James Caan, Alan Arkin, Alex Rocco, Jack Kruschen

Handling: San Fransisco-poliserna Freebie och Bean har ett mål i livet; att sätta dit Red Meyers, en lokal gangster. Efter månader av fruktlöst arbete hittar man äntligen ett viktigt bevis. Men innan de hinner få en arresteringsorder, nås de av nyheten att en professionell mördare fått uppdraget att mörda Meyers.

Omdöme: En film jag faktiskt aldrig hade hört talas om, men kombinationen James Caan och Alan Arkin ville jag se. De spelar det omaka polisparet Freebie och Bean som efter flera månaders spanande på gangstern Red Meyers äntligen verkar gå mot ett gripande. Men i väntan på att få arresteringsordern utfärdad får de tipset att en lönnmördare från Detroit blivit anlitad att göra sig av med gubben Meyers. Så istället för att sätta dit honom blir de hans beskyddare och börjar se misstänkta mördare i varje hörn.



Detta visade sig vara en både rolig och bra polisfilm med en stor gnutta humor och en välfungerande kemi mellan Caan och Arkin. Det är Caan som står för den mer avslappnade stilen och den som gärna böjer på lagar och regler för att få som han vill medan Arkin får sköta rollen som den allvarliga och grinige kollegan som har äktenskapsproblem. Men detta är mer än en vanlig poliskomedi då den har ett fungerande manus som får ihop det mesta samtidigt som man bjuds på många bra stunts och biljakter som berättigar speltiden på uppemot två timmar. Filmens svaghet ligger i musiken där man valt pajasliknande musik som förlöjligar helt i onödan.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner