Thursday, August 11, 2011

Vivacious Lady



Titel: Vivacious Lady / Hans hemliga fru
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 1938
Regi: George Stevens
I rollerna: James Stewart, Ginger Rogers, James Ellison, Charles Coburn

Handling: Professorn Peter Morgan gifter sig med nattklubbssångerskan Francey och försöker förmå sig att berätta vad som hänt för sina konservativa föräldrar och sin likaledes konservativa fästmö där hemma.

Omdöme: Kan en film med James Stewart vara dålig ? Jo, visst har det hänt, men chansen att man åtminstone blir nöjd när han är med är överhängande. Innan han fick sitt riktigt stora genombrott året senare med sin Oscarsnominerade prestation i Mr. Smith Goes to Washington (1939) fick han som här nöja sig med att spela andra fiol bakom den kvinnliga stjärnan, i det här fallet Ginger Rogers. För ovanlighetens skull är det inte Stewart som är den lysande stjärnan. Rogers övertygar nog aningen mer som blondinen Francey som får spela ut sitt register och gör det mycket bra. Men man blir inte heller besviken på Stewart.



Det här är en välskriven film som har flera smart skrivna biroller som dyker upp lite här och där. Filmen bygger även upp humorn allt mer vilket inbringar ett flertal skratt när våra två huvudkaraktärer både försöker berätta att de precis gift sig samtidigt som de måste hålla det hemligt innan de faktiskt berättat det. Jag gillar verkligen kemin mellan Stewart och Rogers. De har en dynamik som funkar perfekt och det är lite kul att Stewart ser så pojkaktig ut och inte är så världsvan medan Rogers är mer hårdhudad och kan ta vara på sig själv. Filmen håller kanske inte riktigt hela vägen, men gillar man Stewart ska den ses.

4 - Skådespelare
4 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.1

Trailer - Vivacious Lady
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner