Thursday, August 18, 2011

Romancing the Stone





Titel: Romancing the Stone / Den vilda jakten på stenen

Genre: Äventyr/Action/Komedi/Romantik

Land: USA/Mexiko

År: 1984

Regi: Robert Zemeckis

I rollerna: Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Zack Norman



Handling: När Joan Wilders syster blir kidnappad av banditer som vill åt kartan som leder till en ovärderlig juvel i Colombias djungel, blir hennes liv snart fyllt med äventyr och oväntade faror. På egen hand ger hon sig ut för att rädda sin syster, men stöter snart på den stiliga äventyraren Jack Colton. Jack övertalar Joan att även leta reda på juvelen, innan banditerna lägger vantarna på den.



Omdöme: Joan Wilder (Kathleen Turner) är en romantik-novelist som i själva verket lever ett helt annat sorts liv. Genom sina berättelser drömmer hon sig bort från sin trista tillvaro i New York där hon bor med sin katt. Men när hon en dag får ett samtal att hennes syster blivit kidnappad i Colombia, ger hon sig iväg på sitt livs äventyr, precis som i hennes böcker. På vägen träffar hon på Jack Colton (Michael Douglas) som är som tagen från hennes senaste bok, den mystiske hjälten.







Detta är ett äventyr i dess rätta bemärkelse. Och vilket par Kathleen Turner och Michael Douglas är sen. Nej, kanske inte på det klassiska romantiska viset utan jag tänker på deras samspel filmen igenom där de konstant mugghuggs som ett gammalt par. Det är kul och underhållande, och mitt i allt ett härligt äventyr i Colombias djungel där de ger sig ut på skattjakt. Men efter sig har de inte bara hennes systers kidnappare utan även en otäck man som jobbar åt den colombianska säkerhetstjänsten. Filmen tappar lite under andra halvan, men är trots allt underhållande rakt igenom.







Filmens musik må inte vara den bästa man hört, men passar allt som oftast bra till vad som händer och är typisk 80-tal. Alan Silvestri var till en början anlitad för att göra temporär musik till filmen, men regissören Robert Zemeckis gillade den så mycket att han lät honom göra all musik till filmen. Eftersom det förekom mycket kidnappningar i Colombia (precis som i filmen) när de skulle spela in, valde man att spela in i Mexiko istället. Och då filmbolaget var säkra på att filmen skulle floppa, valde man att sparka Robert Zemeckis som regissör av Cocoon (1985) innan man ens började spela in. Istället blev filmen en stor succé och Zemeckis fick då chansen att regissera sitt egna projekt, en film vid namn Back to the Future (1985) och resten är filmhistoria.



4 - Skådespelare

3 - Handling

4 - Känsla

3 - Musik

3 - Foto

--------------

17 - Totalt



Betyg:

IMDb: 6.9



Trailer - Romancing the Stone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner