Sunday, August 14, 2011

Timecrimes



Titel: Los cronocrímenes / Timecrimes
Genre: Sci-Fi/Mysterium/Thriller
Land: Spanien
År: 2007
Regi: Nacho Vigalondo
I rollerna: Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga, Nacho Vigalondo

Handling: En man hamnar av en olyckshändelse i en tidsmaskin och reser bakåt i tiden. Det blir en början på en serie händelser med hemska konsekvenser.

Omdöme: Vad glad man blir när man ser något sånt här där man inte vet vad man ska bjudas på. Visst har man sett tidsresor på film tidigare och visst kan de funka som här. Det viktiga tycker jag är att ha en bra story runt omkring och det tycker jag man har. Héctor (Karra Elejalde) har nyligen flyttat in i en villa med sin fru. Efter att ha handlat och kommit hem börjat konstiga saker hända. Han känner sig trött och tar en tupplur, men kan inte sova. Telefonen ringer, men ingen är där. Han ringer upp numret som ringt och kommer till en telefonsvarare. Han ser något bland träden en bit från hans tomt och tittar genom kikaren där en vacker tjej klär av sig. Vad är det som händer ?



Jag gillar verkligen när man dras in i en enkel, men effektfull film som denna. Jag är speciellt förtjust i vad karaktären Héctor är med om och hur komiskt det stundtals blir, även om det samtidigt är allvar. Han trasslar allt mer in sig och frågan är om han kan ta sig ur det hela innan det är för sent. Bandagemannen är definitivt skönast, men Héctor är inte så dum han heller. Och jag gillar hur man använder sig av de få karaktärerna, speciellt tjejen.



Med små medel har man lyckats hålla intresset uppe från första till sista bildrutan och det måste man givetvis tacka Nacho Vigalondo för som står för regi, manus och en av rollerna i filmen. Detta kom att bli hans långfilmsdebut, men han var Oscarsnominerad för bästa kortfilm 2005 så det är en regissör med potential. En amerikansk remake är planerad till 2012.

3 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2

Trailer - Timecrimes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner