Thursday, August 11, 2011

Super 8



Titel: Super 8
Genre: Action/Sci-Fi/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 2011
Regi: J.J. Abrams
I rollerna: Joel Courtney, Elle Fanning, Kyle Chandler, Noah Emmerich

Handling: Sommaren 1979 bevittnar några vänner i en liten stad i Ohio en katastrofal tågolycka medan de håller på att spela in en Super 8-film. Snart börjar de misstänka att kraschen inte var någon olycka och det dröjer inte länge innan människor i staden börjar försvinna spårlöst och andra märkliga, oförklarliga saker händer. När den lokale polischefen försöker få reda på sanningen visar det sig vara något mer fasansfullt än någon av dem kunnat föreställa sig.

Omdöme: En sommarblockbuster av regissören J.J. Abrams som känns som en blandning av några olika filmer. Han har själv sagt att filmen är en hyllning till filmens producent Steven Spielberg som t.ex. Close Encounters of the Third Kind (1977) och The Goonies (1985), som han producerade. Och man kan verkligen säga att detta är en blandning av de två, kanske att man lägger till lite Cloverfield (2008) också. En sak är säker iaf och det är att man sett det mesta tidigare vilket är lite tråkigt.



Att man valt att följa ett par barn som under sommaren 1979 håller på att spela in en film tycker jag funkar bra. Det är ett stort plus att filmen utspelar sig 1979 och detta har man genomgående lyckats bra med. Likaså delarna där de spelar in sin film. Men så fort militären är med i bilden tycker jag filmen tappar en del. Tycker också det känns som man gjort två filmer i en. Den ena är ett drama som handlar om de inblandade barnen och deras familjer. Den andra är en monster-katastrof-film. Tyvärr går det allt mer utför under sista halvtimmen då den tappar det mesta.



Jag tycker man slarvat bort en chans att göra något eget när man låter det hela gå Spielberg-vägen. Kanske inte så konstigt när han själv är producent och "vet vad som säljer", och där J.J. Abrams uppenbarligen är ett stort fan, men det är trist att man går efter mallen som man tyvärr gör allt mer. Det visste man iofs redan från början när det handlar om ett gäng barn, men trots detta hoppas man så klart på att bli överraskad för en gångs skull. Går inte riktigt hem hos mig även om första halvan var sevärd.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.6

Trailer - Super 8
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner