Saturday, August 6, 2011

Loft



Titel: Loft
Genre: Kriminaldrama/Mysterium/Thriller
Land: Belgien
År: 2008
Regi: Erik Van Looy
I rollerna: Koen De Bouw, Filip Peeters, Matthias Schoenaerts, Bruno Vanden Broucke

Handling: Fem vänner, alla gifta, delar på en vindsvåning dit de i hemlighet tar sina älskarinnor. En dag hittar de en död kvinna i lägenheten. Är det en av vännerna som mördat henne, eller är det någon som försöker sätta dit dem?

Omdöme: En belgisk film som både får en holländsk och amerikansk remake känns som den borde vara sevärd. Regissören Erik Van Looy följer upp sin thriller om en yrkesmördare med alzheimer, De zaak Alzheimer (2003), med denna kluriga thriller om fem vänner som hamnar mitt i ett mordmysterium. En av vännerna, Vincent, är arkitekt och har efter invigningen av ett lyxigt flervåningshus tillgång till vindsvåningen. Han ger sina fyra vänner varsin nyckel så att alla fem kan ta dit sina älskarinnor.



Lite kul och noterbart är att man inte känner något för fruarna då de är riktiga ragator. Det är en sevärd film, ingen tvekan om det. Att fokus ligger på de fem vännerna, deras tillbakablickar och historier och inte polisens gör att det gäller att pussla ihop vad som egentligen hänt och vem som kan ha motiv att göra något sånt. När upplösningen kommer är jag ganska nöjd, filmen har hållt upp intresset utan att för den delen bjuda på så mycket nytt. Felet som jag ser det är att man krånglar till det under sista 15-20 minuterna då man trasslar in sig själv och försöker göra mer än vad som hade behövts.



3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4

Trailer - Loft
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner