Saturday, August 6, 2011

The Strawberry Blonde



Titel: The Strawberry Blonde / Rivaler på galej
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 1941
Regi: Raoul Walsh
I rollerna: James Cagney, Olivia de Havilland, Rita Hayworth, Jack Carson

Handling: Tandläkaren Biff Grimes har under hela sitt liv blivit blåst av "vännen" Hugo Barnstead. Han har blivit bestulen på sin flickvän och fått sitta av fem år i fängelse. Med Hugo i tandläkarstolen finns nu ett tillfälle till hämnd.

Omdöme: Jag har alltid gillat James Cagney lite extra. Tycker han på egen hand brukar kunna lyfta en film ett snäpp med sitt fina skådespeleri och otroliga närvaro. Men inte ens han kan lyfta den här filmen från att vara något annat än medioker. Rita Hayworth som Virginia, eller "Strawberry Blonde" som hon också kallas, känns inte som någon att förälska sig i, men det är precis vad Cagneys karaktär gör. Rita Hayworth var annars en hyllad skådespelerska och brukade funka bra i andra filmer så jag får skylla på karaktären helt enkelt.



Filmen är varken särskilt rolig eller romantisk, även om det finns en del scener som funkar bättre än andra. Olivia de Havilland som Virginias väninna Amy funkar bra tillsammans med Cagney och jag gillar att de inte fattar tycke för varandra till en början. Även om filmen inte har något extra att imponeras över är den ändå inte dålig. Känns helt enkelt som man inte använt de fina skådespelarna på rätt sätt samtidigt som manuset inte bjuder på särskilt mycket humor eller romantik som man ofta ser i andra klassiska romantiska komedier från den här tiden.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner