Thursday, July 14, 2011

Tough Guys



Titel: Tough Guys / Hårda grabbar
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1986
Regi: Jeff Kanew
I rollerna: Kirk Douglas, Burt Lancaster, Eli Wallach, Dana Carvey, Darlanne Fluegel, Charles Durning

Handling: För 30 år sedan åkte två män fast för tågrån. Nu är straffet avtjänat och de två har blivit mycket äldre. Världen där ute är inte som den en gång var, men det visar sig att gubbarna inte glömt de gamla takterna...

Omdöme: När man såg filmen när man var yngre, visste man att Kirk Douglas och Burt Lancaster var gamla filmstjärnor. Men genom åren har man insett hur stora de var och att se filmen nu känns mer speciellt. Och så får man inte glömma Eli Wallach som spelar en lönnmördare som väntat 30 år på att få döda de två. Även han har givetvis blivit gammal och grinig vilket ger flera sköna scener. Nu är kanske hans karaktär lite överdriven, men han bjuder på några ordentliga skratt med sina sarkastiska kommentarer.



Filmen kan delas upp i tre delar där den första kanske är den bästa/roligaste när Douglas och Lancaster kommer ut ur fängelset och måste anpassa sig till 80-talets samhälle. Med typisk 80-tals musik, mode, frisyrer och allt runt omkring bjuds man på flera sköna situationer, främst med Douglas i blickfånget. Lancaster spelar en lite stelare karaktär och får inte lika mycket att leka med. Filmens mittdel tappar filmen lite av sin charm när de två inser att världen inte riktigt passar dem längre. Och så den avslutande delen som plockar upp takten och humorn igen.



Noterbart är att filmen regisserats av Jeff Kanew som året innan gjorde en av mina favoritkomedier från 80-talet - Gotcha! (1985). Och visst märker man att den där sköna komiska timingen finns där och man bjuds på en hel del roliga ögonblick. En favorit är när Douglas besöker ett gym där man klippt ihop ett roligt montage när han försöker imponera på en ung tjej (Darlanne Fluegel) som äger stället. En mysig 80-tals komedi som egentligen förtjänar ett plus i kanten. Lite kul att bandet "Red Hot Chili Peppers" spelar på en klubb innan de blev kända, även om låten de spelar inte är någon höjdare.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.9

Trailer - Tough Guys
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner