Friday, July 22, 2011

Clue



Titel: Clue - Mordet är fritt
Genre: Komedi/Mysterium
Land: USA
År: 1985
Regi: Jonathan Lynn
I rollerna: Tim Curry, Madeline Kahn, Christopher Lloyd, Lesley Ann Warren

Handling: Sex personer är inbjudna till en kuslig herrgård. Där blir de sedan både misstänkta och detektiver i en mordgåta med fler och fler offer.

Omdöme: Året är 1954 och sex personer har blivit inbjudna med personliga brev till en stor och kuslig herrgård. Ingen vet varför de är där, men butlern Wadsworth (en skön Tim Curry) tar hand om dem innan den mystiske värden Mr. Boddy ansluter och det ska avslöjas varför de samlats där och vad de har gemensamt. Det hela utvecklas till ett mysterium där alla blir misstänkta och alla har motiv när mord begås. Kombinerat med humor har man ett högt tempo och detaljerna är väl värda att lägga märke till.



Filmen är kanske inte så jätterolig eller invecklad, men den är ändå smart och småtrevlig att titta på. Man har dock några klockrena scener som t.ex. den med den sjungande telegramtjejen som bara är perfekt. När man kommer till upplösningen visar det sig att filmen inte har ett eller två slut, utan tre som visas efter varandra "hur det kunde gått till" och "hur det verkligen gick till". Men det roligaste tycker jag är att när filmen gick på bio visades filmen med endast ett av sluten som valdes slumpmässigt för varje biograf. I de lokala bioprogrammen stod det därför om filmen hade slut A, B eller C. Ganska fiffigt faktiskt då detta säkerligen fick många att se om filmen med de andra sluten och på så vis drog in lite extra pengar.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2

Trailer - Clue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner