Sunday, July 24, 2011

The Great Outdoors



Titel: The Great Outdoors / Vrålet från vildmarken
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1988
Regi: Howard Deutch
I rollerna: John Candy, Dan Aykroyd, Annette Bening, Robert Prosky

Handling: Den varmhjärtade familjefadern Chet har tagit med sig familjen på vildmarkssemester. Frun och barnen är inte lika entusiastiska men Chet hoppas på en härlig semester. När en odräglig svåger dyker upp oanmäld med sin familj blir det värre än någon hade kunnat tänka sig...

Omdöme: Regissören Howard Deutch tredje film var också den tredje där han hade ett manus av John Hughes att jobba med. Den första var Pretty in Pink (1986) som inte var någon höjdare, den andra, och bästa av de tre, var Some Kind of Wonderful (1987) och så denna då som har sina ögonblick, men är alldeles för ojämn och osammanhängande. Största problemet är givetvis att den inte är tillräckligt rolig, men även att man inte får till den där sköna 80-tals känslan som man gärna vill se.



Filmen börjar trots allt lovande direkt i början, men tappar snart och blir halvkorkad och småjobbig. John Candy gör sitt och gör vad han kan med sin rollfigur. Filmen och familjen påminner om Ett päron till farsa-filmerna och gillar man dem väldigt mycket kan jag tänka mig att man får ut något av den här också. Jag är dock glad över att ha sett filmen då man sparar det bästa till slutet då man har en underbar scen med en björn. Bara den scenen är värd att se hela filmen för, helt enkelt klockren. Det är förresten även Annette Benings långfilmsdebut.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.1

Trailer - The Great Outdoors
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner