Monday, July 18, 2011

Her Alibi



Titel: Her Alibi / Hennes alibi
Genre: Komedi/Romantik/Kriminalare/Mysterium
Land: USA
År: 1989
Regi: Bruce Beresford
I rollerna: Tom Selleck, Paulina Porizkova, William Daniels, James Farentino

Handling: En författare av halvsjaskiga detektivromaner har skrivkramp. För att få uppslag till sin nya bok utger han sig för att vara alibi till en vacker kvinna anklagad för mord. Samtidigt som han faller för henne börjar han betvivla hennes oskuld...

Omdöme: Jag mindes egentligen bara två saker från den här filmen - pilbågsscenen och den vackra Paulina Porizkova. Det visade sig att pilbågsscenen var roligare än jag kom ihåg, det var lika svårt att hålla ögonen borta från vackra Paulina Porizkova och överraskande nog att filmen var roligare än väntat. För man får sig en hel del ordentliga skratt och då är det givetvis sevärt. Filmen håller rakt igenom ett lagom tempo där jag iofs tycker man kunde skippat clown-biten mot slutet. Utöver det finns inte mycket att klaga på, förutom att några få saker är lite överdrivna, men det är det lite av som tur är.



Något som gör att filmen aldrig blir tråkig är användandet av berättarröst när författaren Phil Blackwood (Tom Selleck) försöker snickra ihop sin senaste deckarroman med hjälp av upplevelserna han har tillsammans med den vackra Nina (Porizkova) samtidigt som han förskönar och fantiserar om det mesta. Även hans agent/vän Sam (skönt spelad av William Daniels) ger flera skratt. En enkel berättelse, men som får till humorn rakt igenom och det är givetvis A och O för filmen. För det mesta riktigt bra och vacker musik också som lika gärna hade kunnat vara till en Oscarsproduktion (nu blev kompositören Georges Delerue Oscarsnominerad vid fem tillfällen varav en vinst) och delvis låter som något från James Bond från tidigt 80-tal.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.3

Trailer - Her Alibi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner