Wednesday, July 27, 2011

Death Hunt



Titel: Death Hunt / Jagad till vanvett
Genre: Action/Äventyr/Thriller
Land: USA/Hong Kong
År: 1981
Regi: Peter R. Hunt
I rollerna: Charles Bronson, Lee Marvin, Ed Lauter, Angie Dickinson

Handling: I denna historia med verklighetsunderlag förlagd till 1931 möter vi den kanadensiske pälsjägaren Albert Johnson. Efter att ha hindrat en draghund från att brutalt dödas i en tävlingskamp skjuter han ihjäl en man i självförsvar och tvingas fly upp i de vintriga bergen. Den hårdföre Sgt. Millen åtar sig motvilligt att leda jakten med hjälp av ett tungt beväpnat uppbåd, hundspann och ett jaktplan.

Omdöme: Att det hela baseras på verkliga händelser (även om man ändrat en del i historien) är givetvis ett plus, men det intressanta här tycker jag är att regissören heter Peter R. Hunt. Han var inblandad i de första tre Bond-filmerna som klippare innan han regisserade sin egna Bond-film On Her Majesty's Secret Service (1969). Och det lär ha varit hans regi av den Bond-filmen som fick honom att få regissera detta actionäventyr inspelat i de kanadensiska snötäckta bergen.



Filmen har flera likheter med First Blood (1982) som kom året senare. Vi har en oskyldig ensamvarg som blir jagad i bergen där flera scener och händelser liknar varandra. Charles Bronson spelar denna ensamvarg medan Lee Marvin spelar Sgt. Millen som blir tvingad att leda sökandet efter honom. Marvin har mer att spela med medan Bronson får göra det han gör bäst - vara tyst och cool. Filmen är både bättre och tätare än jag hade trott på förhand och filmen funkar bra med fint foto i vinterlandskapet och passande musik.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.7

Trailer - Death Hunt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner