Thursday, July 21, 2011

Stakeout



Titel: Stakeout / Spanarna
Genre: Komedi/Action/Kriminalare/Romantik/Thriller
Land: USA
År: 1987
Regi: John Badham
I rollerna: Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe, Aidan Quinn, Forest Whitaker

Handling: De två poliserna Chris Lecce och Bill Reimers får i uppdrag att bevaka en lägenhet där en före detta flickvän till en förrymd fånge bor. Man misstänker att han förr eller senare kommer kontakta sin före detta flickvän, Maria. Det som till en början är ett trist rutinuppdrag förändras när Chris får kontakt med Maria och snart är förälskad. Men Chris måste försöka dölja förhållandet för den andra spaningsgruppen samtidigt som hennes farliga ex-pojkvän kan dyka upp när som helst.

Omdöme: Länge sen man såg denna ganska framgångsrika film (fick en uppföljare) som utspelar sig i Seattle där de två poliserna Chris (Richard Dreyfuss) och Bill (Emilio Estevez) blir satta på ett spaningsuppdrag efter att en farlig fånge rymt från fängelset. FBI har hand om fallet, men tar hjälp av den lokala polisen för de lågprioriterade uppdragen, som detta är. Men när Chris och Bill får syn på Maria (Madeleine Stowe) som de ska bevaka från huset mittemot, blir uppdraget genast intressantare. Maria är en vacker kvinna som de båda inte har några problem att hålla ögonen på, och i Chris fall, bli förälskad i.



Filmen är inte så där jätterolig, men eftersom det är en blandning av action, thriller, komedi och romantik så får man lite av varje. Tycker kanske den romantiska biten funkar bäst i kombination med humorn eftersom Bill ser på från andra sidan genom sin kamera och Chris är väl medveten om att hans partner kollar och då tittar han mot honom titt som tätt för att provocera. Dreyfuss är, förutom den vackra Stowe, filmens behållning med sin komiska timing. Påminner här en hel del om Paul Newman faktiskt. Estevez hade jag gärna bytt ut mot t.ex. Billy Crystal, hade varit en klockren kombination. Aidan Quinn spelar ex-pojkvännen som rymt från fängelset och han påminner en del om en ung Sylvester Stallone med sitt utseende, röst och jackan han bär som liknar den Stallone bar i First Blood (1982). Småtrevlig film som blir alldeles för utdragen under sista partiet.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.5

Trailer - Stakeout
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner