Saturday, July 30, 2011

The Natural



Titel: The Natural / Den bäste
Genre: Drama
Land: USA
År: 1984
Regi: Barry Levinson
I rollerna: Robert Redford, Robert Duvall, Glenn Close, Kim Basinger

Handling: En okänd medelålders basebollspelare vid namn Roy Hobbs dyker upp i baseballkretsar från ingenstans. Hans mål är att uppnå berömmelsen han borde ha haft, när han som ung, lovande spelare, missade chansen.

Omdöme: Man känner redan från början, när förtexten rullar, att det här är en Oscarsfilm med alla kända skådespelare och fin produktionskvalité. Robert Redford spelar Roy Hobbs, en helylleamerikan som i tidig ålder kastar boll med sin far på deras gård. Han har den naturliga talangen, frågan är bara om han har hjärtat för baseball för att kunna bli en av de stora. Det är hans mål iaf och snart får han chansen. Men allt går inte enligt planerna och under bisarra omständigheter får han vänta över 15 år på sin chans.



Även om detta är en stor Hollywoodproduktion känner jag aldrig riktigt för vare sig storyn eller karaktärerna som jag skulle önska. Kanske har det att göra med att det är mycket baseball i filmen och det gör det lite trist i längden. Då tycker jag definitivt man hellre ska se Field of Dreams (1989) som handlar om baseball, men även så mycket mer och får fram känslorna. Tycker helt enkelt inte storyn vid sidan om baseballen är tillräckligt intressant för att detta ska bli större än vad det är.



Något man gärna hade velat se mer av var den mystiska händelse som inträffar under filmens inledande halvtimme då den aldrig förklaras fullt ut. Här hade man lätt kunnat ta fram mer spänning i filmen, men samtidigt hade man kanske tappat fokus då detta ändå är en film om baseball. Tycker kanske också man kunnat få ut/använt sig mer av Kim Basinger och Glenn Close som man vet har mer att ge. Annars har man lyckats bra med att få till 30-talets USA och det hade alltså inte krävts mycket för att öka intresset än mer.



4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4

Trailer - The Natural
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner