Saturday, July 30, 2011

Red Rock West



Titel: Red Rock West
Genre: Kriminaldrama/Thriller
Land: USA
År: 1993
Regi: John Dahl
I rollerna: Nicolas Cage, Dennis Hopper, J.T. Walsh, Lara Flynn Boyle

Handling: För några timmar sedan var han utan jobb, pengar och framtid. Nu har han två jobb, tusentals dollar, men hans framtid ser mycket mörk ut. Michael kommer nämligen till den lilla staden Red Rock West där han blir förväxlad med en yrkesmördare...

Omdöme: En småstad, fyra personer, en barägare, en mördare, en kvinna vars make vill se henne död då hon är otrogen och en man som försöker förhindra allt. Låter det bekant ? Ja, likheterna är faktiskt stora med bröderna Coens härliga Blood Simple (1984). Även om likheterna finns där, kommer denna inte i närheten av samma klass. Ingen kan lita på någon och människor kommer dö, det är iaf en sak som är säker.



Inledningsvis tycker jag den har något på gång. Michael (Nicolas Cage) hamnar i stort trubbel när han desperat behöver pengar och blir förväxlad med en yrkesmördare vilket kommer ge honom en hel del pengar. Vi vet inte så mycket om honom, kan han verkligen vara kapabel till mord ? Efter de inledande 40-45 minuter tycker jag man krånglar till det för mycket och även om intresset hålls uppe tar man inte det extra steget till att göra det till något bra. Istället tar man ett steg tillbaka då man inte går djupare på det spår man påbörjat.



Jag har alltid haft lite svårt för Nicolas Cage, men man kan inte klaga på hans prestation här. Han gör vad han ska och känns inne i sin roll, utan att spela över som han ofta gör. Dennis Hopper är en annan som lätt spelar över och det kan bli för mycket, men här håller han sig inom ramarna. Sen gillar jag J.T. Walsh som alltid lyckas spela de kusliga birollskaraktärerna övertygande. Kanske kunde han fått spela en ännu mörkare karaktär, men finns inte så mycket att klaga på där. Och så har vi Lara Flynn Boyle som passar bra som femme fatale, även om hon inte känns så "dödlig" som man hade velat se henne.



3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.0

Trailer - Red Rock West
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner