Friday, July 29, 2011

All of Me



Titel: All of Me / Mitt andra jag
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1984
Regi: Carl Reiner
I rollerna: Steve Martin, Lily Tomlin, Victoria Tennant, Dana Elcar

Handling: Roger är advokat och kallas in för att ändra den åldrande miljonärskan Edwina Cutwaters testamente. Edwina har gjort upp med en östländsk mystiker, att hennes själ skall fångas in efter hennes död och föras över till en ung kvinnas kropp. Men när hon dör hamnar hennes själ istället av misstag i Rogers kropp.

Omdöme: Handlingen är nästan korkad och det kunde lätt blivit en riktig kalkon, men Steve Martin gör verkligen sitt yttersta och lyckas nästan på egen hand underhålla filmen igenom. Han spelar Roger, en advokat som även spelar i ett jazzband vid sidan om. Han fyller 38 år och känner att han måste satsa på sin karriär som advokat och gifta sig med sin flickvän, som är chefens dotter. Men först vill han bli delägare i advokatbyrån och får sin chans när han ska ta hand om den rika, och döende, Edwina Cutwaters testamente. Men hon visar sig vara galen när hon och hennes medarbetare ska försöka överföra hennes själ till den unga och vackra Terry (Victoria Tennant). Eller är hon det ?



Den riktiga humorn drar igång när Edwinas själ överförs till Roger och tar över hans högra halva av kroppen. Han måste nu försöka samarbeta med hennes vilja och blir genast mer feminin i allt han gör. Ja, man får sig ett par ordentliga skratt faktiskt och Steve Martin hanterar detta perfekt. Hans högra sida är feminin och kämpar med hans manliga vänstra sida. Det är en sån där film man ska se bara för ett par av de klockrena skämten, de är definitivt värda hela filmen. Också ett plus till Richard Libertini som spelar Prahka Lasa, den indiske mannen som för över själen. Till en början trodde jag han skulle bli jobbig, men han visar sig vara en skön karaktär som får lagom utrymme i filmen.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.6

Trailer - All of Me
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner