Friday, July 15, 2011

Three Men and a Baby



Titel: Three Men and a Baby / Tre män och en baby
Genre: Komedi/Drama
Land: USA
År: 1987
Regi: Leonard Nimoy
I rollerna: Tom Selleck, Ted Danson, Steve Guttenberg, Nancy Travis

Handling: Det var en gång tre ungkarlar, Peter, Michael och Jack. Alla tre hade bra jobb och levde ett sorglöst liv. Barskåpet var fyllt, festerna avlöste varandra och flickvännerna kom och gick i en jämn ström. Allt detta hör till det förgångna - nu har de mött tjejen i deras liv! Hon heter Mary och är sex månader gammal...

Omdöme: Denna framgångsrika film om tre män som får ta hand om en baby är en remake på det franska originalet 3 hommes et un couffin (1985) som blev Oscarsnominerat för bästa utländska film. Vad som kanske är mer anmärkningsvärt är att Leonard Nimoy (ja, Spock) står för regin. En av få filmer han regisserat och definitivt inte vad man skulle förvänta sig av honom. Nåja, de tre vännerna och ungkarlarna arkitekten Peter (Tom Selleck), b-skådisen Jack (Ted Danson) samt serietecknaren Michael (Steve Guttenberg) får sitt livs chock när de hittar en liten baby utanför sin dörr. Tillsammans måste de göra det bästa utav situationen i sin stora penthousevåning.



Mindes den som trevlig och mysig, vilket den på sina håll är, men stundtals också lite halvjobbig, speciellt när Steve Guttenberg i början ska försöka få tyst på babyn. Filmens kanske största behållning är att ta del av den stora penthousevåningen de tre bor i. Man bjuds på en del roliga scener och det är främst Tom Selleck som får dra det stora lasset. Steve Guttenberg är definitivt svagast av de tre medan Ted Danson är med minst. Inte den där skrattfesten det kunde blivit, men så var inriktningen mer fokuserad på att göra en gullig film, även om det till en början var tänkt att vara fyllt med svordomar och mer allvar vilket hade varit intressant att se.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.7

Trailer - Three Men and a Baby
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner