Saturday, November 20, 2010

Welcome to the Rileys



Titel: Welcome to the Rileys
Genre: Drama
Land: USA/Storbritannien
År: 2010
Regi: Jake Scott
I rollerna: James Gandolfini, Kristen Stewart, Melissa Leo, Tiffany Coty

Handling: Sedan makarna Rileys dotter dött har Doug varit otrogen med en servitris och hans hustru Lois håller tyst om en hemlighet involverande dotterns död, och vägrar gå utanför huset. Under ett konvent med jobbet i New Orleans besöker Doug en strippklubb där han möter den sextonåriga prostituerade Mallory.

Omdöme: Storyn låter ganska intressant och spännande och frågan är bara hur illa det ska gå. James Gandolfini spelar den store björnen Doug Riley som är otrogen med en servitris på en pannkaksrestaurang samtidigt som Melissa Leo spelar frun Lois som efter dotterns död vägrar lämna huset, inte ens för att hämta tidningen och posten. När så Doug besöker New Orleans under ett konvent med sitt jobb traskar han in på en strippklubb för att komma bort från allt. Där träffar han Mallory (Kristen Stewart) som säljer sig för pengar.



Den stora frågan var hur det skulle gå med en stor björn som James Gandolfini och en liten späd tjej som Kristen Stewart. Svaret låter jag vara osagt, men vad som kunde blivit intressant har man på något sätt lyckats dribbla bort och det hela blir till en ganska så medioker film som inte riktigt leder någonvart. Jag kan förstå hur Dougs faderliga instinkter väcks till liv, men man vill trots allt ha lite mer spänning i luften vilket man egentligen aldrig känner.



Sen tycker jag filmens försök till att ha med humor i en så pass allvarlig film kändes relativt meningslöst. Allt som allt en besvikelse då man inte bjöds på något minnesvärt förutom tre bra prestationer av huvudrollsinnehavarna. Musiken bjöd på en del fina partier, speciellt ett som jag gillade lite extra och som gav filmen lite djup. En sak man måste säga är att Kristen Stewart verkligen ser ut som en pundare när de låter henne vara i princip osminkad med mörka skuggor runt ögonen under stora delar av filmen.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner