Saturday, November 20, 2010

Mr. Nice



Titel: Mr. Nice
Genre: Drama/Komedi
Land: Storbritannien
År: 2010
Regi: Bernard Rose
I rollerna: Rhys Ifans, Chloë Sevigny, David Thewlis, Luis Tosar

Handling: Historien om Howard Marks, en brittisk droghandlare i världsklass från Wales. Han är dessutom skollärare, pengatvättare, spion, reseagent, författare, filosof och gayikon. Han har 43 olika alias, 4 barn och 25 bolag över världen och har sålt mer än en miljon böcker. Filmen följer hans uppgång och fall.

Omdöme: Handlingen lät på förhand lovande. Det kändes som en film som kommer ha ett högt tempo och utspela sig över hela världen med en huvudperson som charmar och lurar folk till höger och vänster. Men riktigt så är det inte. Howard Marks (Rhys Ifans) börjar smuggla droger, stora mängder droger. Och här stampar också filmen under en lång period då smugglingen och förhandlingarna med Irland får stort utrymme, enligt mig för stort. Men här finns en skön karaktär i IRA-mannen Jim McCann (David Thewlis) som blir hans kontaktperson vid smuggling av hasch.



Här ses även Chloë Sevigny i rollen som Judy som gifter sig med Howard och även om hon inte gillar vad han håller på med är hon med på hans villkor. Mustaschprydde Luis Tosar dyker även upp i en biroll som spansk narkotikaagent som jagar "Mr. Nice" under en längre tid och även sätter dit honom. Tosar är en duktig skådespelare som jag fick upp ögonen för i Miami Vice (2006) där han spelar narkotikaboss. Filmen tar sig under sista tredjedelen då filmen blir allvarligare och får lite mer fokus på helhetsbilden. Men i grund och botten är det en lättsam film som ger en del skratt och är småtrevlig.

4 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.7


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner