Saturday, November 20, 2010

Bedevilled



Titel: Bedevilled
Genre: Drama/Thriller
Land: Sydkorea
År: 2010
Regi: Jang Cheol-so
I rollerna: Seo Yeong-hie, Ji Sung-won, Seo Yeong-hee, Hwang Min-ho

Handling: Hae-won, en vacker karriärist, återvänder till den ö som hon för länge sedan lämnade för ett stadsliv. Kvar där finns barndomskamraten Bok-nam som genom alla år har fortsatt att skriva till henne. Hae-won kliver i land på en ö där tiden stått still, där våld och förtryck är kutym och där huvuden snart börjar rulla.

Omdöme: Detta är en regidebut som visar det moderna Sydkorea (Seoul) och den gamla (ön). Hae-won lämnade ön för att söka ett bättre och rikare liv på fastlandet, närmare bestämt i Seoul. Hon har utseendet och tar hand om sin kropp, men hon är inte den snällaste eller givmildaste personen. En dag bestämmer hon sig för att komma bort från allt och tar sig då ut till ön där hon växte upp och där hennes barndomsvän Bok-nam bor än idag med make och dotter. Hae-won kopplar av så gott hon kan medan de andra på den lilla ön sliter för födan.



Allt verkar vara i sin ordning på den lilla ön, men Bok-nam är en tickande bomb som blir förolämpad och psykiskt torterad. Frågan är om Hae-won kan hjälpa henne eller om Bok-nam kan ta sig ur järngreppet på egen hand. Filmen har en långsam uppbyggnad för att verkligen visa hur det lilla samhället fungerar och hur de lever. På typiskt koreanskt sätt byter sedan filmen skepnad på fler än ett sätt. Det övergår från ett rejält drama till att bli en våldsam hämndfilm. Inte nog med det, man låter även huvudrollsinnehavaren gå från Hae-won till Bok-nam vilket känns lite fräckt.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.6


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner