Wednesday, December 22, 2010

Unstoppable



Titel: Unstoppable
Genre: Action/Drama/Thriller
Land: USA
År: 2010
Regi: Tony Scott
I rollerna: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Kevin Dunn

Handling: En lokförare och en tågmästare försöker stoppa ett obemannat skenande tåg lastat med farliga kemikalier. Misslyckas de kan en hel stad utplånas...

Omdöme: Det känns som Tony Scott och Denzel Washington gjort massvis med filmer tillsammans, detta är den femte i raden. Det första jag slås av är att handlingen låter lik Runaway Train (1985) med Jon Voight och Eric Roberts där två rymlingar kapar ett tåg. Men här är det inga rymlingar utan "proffs" som ska försöka stoppa det obemannade tåget från en katastrof.



I sambandscentralen återfinns Rosario Dawson i rollen som Connie som försöker få kontroll på situationen. Men hon är mest en bricka i spelet då hennes chef Galvin (Kevin Dunn) tar egna beslut utan att rådfråga henne. Istället måste hon försöka rädda tåget med hjälp av Frank (Denzel Washington) och Will (Chris Pine) som är ombord på ett mötande godståg. Det tar inte lång tid för filmen att komma igång, men det behöver inte alltid vara positivt.



Problemet som jag ser det är att man inte bygger upp storyn tillräckligt bra. Det finns inget här som gör att man engagerar sig och bryr sig om vare sig karaktärerna eller tåget. Dock måste sägas att det nästan från början till slut är actionladdat så vill man ha en sån typ av film är den värd en titt. Det är inte heller något fel på produktionen då det mesta är välgjort och ser bra ut. Ett plus till musiken av Harry Gregson-Williams som ger filmen lite spänning. Tyvärr känns det till slut som filmen mest stått och stampat på samma ställe. Se hellre nämnda Runaway Train för allt som du inte får här.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner