Thursday, December 16, 2010

Tais-toi!



Titel: Tais-toi! / Håll käft!
Genre: Komedi/Kriminalare
Land: Frankrike
År: 2003
Regi: Francis Veber
I rollerna: Gérard Depardieu, Jean Reno, Richard Berry, André Dussollier

Handling: Frankrikes mest enfaldige brottsling, som retar upp alla genom sitt eviga tjattrande, paras ihop med en farlig jetsetkriminell för att bryta dennes vägran till att prata. Dock utvecklas en vänskapsrelation dem mellan, eller ja, åtminstone för en av dem.

Omdöme: Att para ihop Depardieu och Reno är ingen dum idé. Det är två av Frankrikes stora stjärnor som man måste ha respekt för. Depardieu spelar den smått enerverande Quentin vars mun går i ett. Detta retar givetvis upp den ena efter den andra som vill ge honom på käften, men Quentin har en egenskap man inte ska räkna bort och det är hans enorma styrka. Så när han under en fängelsevistelse sätts i samma cell som Ruby (Reno), känner han att han hittat sin livsvän som lyssnar på allt han pratar om. Ruby har dock precis blivit av med sin flickvän som dödats av sin gangsterboss och har siktet inställt på hämnd.



Till en början får man sig ett par skratt då Depardieu bjuder på en del sköna scener, men detta avtar ganska snabbt och filmen når aldrig några vidare höjder. Storyn har man sett många gånger förr och bjuder inte på något utöver det vanliga. Och eftersom humorn inte klarar av att bära filmen blir det till slut inte mycket att se. Tankarna går annars till en annan fransk komedi med Depardieu i form av Les fugitifs (1986) som senare fick den amerikanska remaken Three Fugitives (1989) som båda har sina ögonblick men som är aningen bättre. Det är dessutom samma regissör och manusförfattare, Francis Veber, till alla tre.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner