Thursday, December 30, 2010

Carancho



Titel: Carancho
Genre: Drama/Kriminalare/Romantik/Thriller
Land: Argentina
År: 2010
Regi: Pablo Trapero
I rollerna: Ricardo Darín, Martina Gusman, Carlos Weber, José Luis Arias

Handling: I Argentina dör varje år över 8000 människor i trafikolyckor och bakom varje tragedi finns det en industri, stödd av försäkringsbolagens kompensationer och lagens brister. Sosa är en advokat som förflyttar sig genom akutrummen på sjukhus och polisstationer i jakt på potentiella kunder. Luján är en ung läkare från provinsen. Deras historia börjar en natt då Luján och Sosa träffas på gatan. Hon försöker rädda en mans liv och han försöker göra honom till sin kund...

Omdöme: Precis som gamar finns det folk som frodas när olyckan varit framme. En av dem är Sosa (Ricardo Darín) som jobbar åt en firma som hjälper människor få skadestånd. Men i själva verket spelar de ett fult spel där de behåller stora delar av summorna och ger sina klienter en bråkdel av pengarna. En dag träffar Sosa läkaren Luján (Martina Gusman) när hon anländer till en olycka med ambulans. Hon och Sosa är på varsin sida, men ändå fattar de tycke för varann.



Men i denna romans finns problem. Den ena har en mörk hemlighet och den andra har många fiender, något som kan leda till en dödlig utgång om de inte är försiktiga och tänker till. Filmen låter en intressant handling byggas upp som kanske inte har det högsta tempot, men i form av långa tagningar får man en genuin känsla. De långa tagningarna är en njutning att se och kräver mycket av skådespelarna. Som tur är har man duktiga skådespelare som klarar av den tuffa utmaningen. Ricardo Darín har gång på gång visat hur duktig han är och här gör han kanske sin bästa prestation. Och vid sin sida har han Martina Gusman som gör det mesta med en utmanande och tuff roll.



Och även om filmen inte har det lilla extra under första halvan, finns det något där som gör att man känner att det kommer mer. Och denna känsla visar sig också stämma då paret dras allt längre ner i problemen som de själva skapat. Om det är något jag kan klaga på så är det avsaknaden av musik. Nu gör det förvisso att det hela känns mer dokumentärt och äkta, men i ett par scener hade man kunnat förhöja det hela med stämningsfull och uppbyggande musik. Jag måste än en gång hylla fotot som inte må vara den snyggaste, men helt klart skickligt genomfört. Och vissa av scenerna undrar man hur de lyckats med.



4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
19 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner