Thursday, December 23, 2010

Knight and Day



Titel: Knight and Day
Genre: Action/Komedi/Äventyr/Thriller
Land: USA
År: 2010
Regi: James Mangold
I rollerna: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Paul Dano

Handling: När June hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva där June sätts i livsfara och måste avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på.

Omdöme: Denna action-komedi har två lite fallande stjärnor i Tom Cruise och Cameron Diaz i huvudrollerna. Men en film som jag på förhand inte trodde mycket om visar sig faktiskt ha egenskaper som gör att det blir till en sevärd och underhållande film, om än med diverse fel. Tycker faktiskt kombinationen Cruise/Diaz fungerar bra där Cruise känns fräsch och i gammalt gott slag. Diaz ser lite mer sliten ut då åldern börjar synas runt ögonen, men hon klarar av att kännas trovärdig i sin roll.



Något jag gillar är att filmen inte försöker vara fullt allvarlig och på så vis kommer den undan med både overkliga och osannolika händelser och situationer. Man har helt enkelt hittat rätt balans mellan action och komedi även om den har sina svackor. Något man dock överdrivit är användandet av specialeffekter som inte riktigt hade behövts. Oftast ser det bra ut och fungerar, men man hade gärna kunnat vara utan en del specialeffekter som absolut inte tillför något.



Jag tycker det här är som en blandning mellan Mission: Impossible (1996) och True Lies (1994). Man försöker inte göra en ny Bourne-film, utan helt enkelt en actionladdad film med stor gnutta humor. Tycker kanske filmen är bättre under första halvan än andra då man inte riktigt vet vad det hela går ut på. En som Paul Dano tycker jag får en lite konstig roll då han är med under andra halvan, men inte känns särskilt passande. Men å andra sidan är det skönt att han inte får större utrymme då han nog förstört mer än hjälpt med tanke på karaktären.

En skön kommentar från filmen:

Roy Miller: "No one follows us or I'll kill myself and then her."

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner