Tuesday, December 21, 2010

The Next Three Days



Titel: The Next Three Days
Genre: Kriminaldrama/Thriller
Land: USA
År: 2010
Regi: Paul Haggis
I rollerna: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Brian Dennehy, Liam Neeson

Handling: John och Lara lever ett lyckligt familjeliv, tills den dag Lara döms för mord. Övertygad om Laras oskuld bestämmer sig John för att frita henne från fängelset.

Omdöme: Jag är alltid lite skeptisk till remakes, men med tanke på att man har Oscarsvinnande regissören Paul Haggis och Oscarsvinnande skådespelaren Russell Crowe, var det värt en titt. Det står dock klart ganska tidigt att om man sett franska originalet Pour elle (2008) bjuds man inte på några direkta överraskningar i denna amerikanska remake. Man låter karaktären John Brennan (Russell Crowe) få mycket tid på sig att komma till det stadiet där enda utvägen är att göra något riktigt drastiskt och extremt. För att komma underfund med hur han ska göra träffar han Damon Pennington (Liam Neeson) som skrivit en bok om sina fängelserymningar.



Det intressanta ligger till stor del i planeringen där man får sig en bra helhetsbild av vad som krävs för att komma ut ur staden Pittsburgh efter en rymning. Utan insiderinformation om detta kommer man inte långt. Man behöver även mycket pengar och förfalskade ID-handlingar, men framförallt måste man vara fast besluten om att flytta på allt och alla som kan komma i vägen för att du ska lyckas. Filmen låter verkligen storyn byggas upp i ett långsamt tempo för att sen vrida upp det hela ett eller två steg när själva fritagningen sker. Det är här filmen är som bäst, men lyckas inte ta det hela vägen hem.



Har man som sagt sett originalet blir man föga överraskad även om man fått in en del nytt i remaken. Det jag dock tycker är att man inte fått till samma stämning som i originalet och inte heller känner jag att det flyter på lika bra. Här känner jag även att han har mer flyt än i originalet, kanske för att man då lagt till lite grejer som gör att det nästan blir för mycket. Bara det faktumet att remaken är en halvtimme längre än originalet visar på att man nog gått lite för långt. Mitt tips är helt enkelt att se originalet och om man inte får nog kan man även se remaken.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner