Tuesday, December 21, 2010

Rabbit Hole



Titel: Rabbit Hole
Genre: Drama
Land: USA
År: 2010
Regi: John Cameron Mitchell
I rollerna: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Sandra Oh

Handling: Ett lyckligt pars liv förändras drastiskt efter att deras unga son dött i en olycka.

Omdöme: Regissören John Cameron Mitchell gjorde den mindre lyckade Shortbus (2006) med främst amatörskådespelare och en ganska så provocerande handling. Därför var jag lite tveksam till hur denna film egentligen skulle vara, om den också skulle försöka provocera. Med Nicole Kidman i huvudrollen som den sörjande modern Becca får vi se en person som tar ut sin sorg och ilska på omgivningen, även sin egna mor och syster. Hennes make Howie (Aaron Eckhart) håller skenet uppe på ett bättre sätt och försöker även få sin älskade hustru på bättre tankar, men för det mesta förgäves.



Inledningsvis har jag lite svårt för karaktären Becca, hur hon är mot folk och att det mesta kretsar kring henne. Kanske är det också för att jag alltid haft lite svårt för Nicole Kidman även om hon är en duktig skådespelerska. Det är istället Howie jag kan relatera till och tycker även Aaron Eckhart visar prov på riktigt bra skådespeleri som han borde få uppmärksamhet för. För det är inte bara Kidman som är bra här, det är främst Eckhart som känns riktigt genuin filmen igenom. Tidigare Oscarsvinnaren Dianne Wiest är även hon stark i en biroll som Beccas mamma som även hon gått igenom svåra tider, så det är en skådespelares film det här.



Men även om skådespeleriet finns där så finns det en hel del att kräva av manuset som inte riktigt får till det. Det finns ingen riktig poäng med det hela känns det som där känslorna för mig som tittare inte finns där på samma sätt som de borde i en sån här film. Tankarna går lite till Revolutionary Road (2008) där Kate Winslet och Leonardo DiCaprio hade liknande karaktärer att jobba med, men där jag även tycker filmen fick ut mer av manuset och känslorna. När filmen så slutar känns det helt enkelt inte som man fått ut så mycket och den får en inte att tänka till som den borde. Främst sevärd för Eckhart, Kidman och Wiest, i den ordningen.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner