Tuesday, October 14, 2008

Time Without Pity



Titel: Time Without Pity / Min son skall hängas
Genre: Kriminaldrama/Mysterium
Land: Storbritannien
År: 1957
Regi: Joseph Losey
I rollerna: Michael Redgrave, Leo McKern, Ann Todd, Paul Daneman

Handling: David Graham kommer till London dagen innan hans son ska avrättas för mordet på en ung kvinna. David är författare och alkoholist och har varit på ett sanatorium, således har han inte fått reda på vad som hänt förrän väldigt sent. Nu har han bara 24 timmar på sig att försöka rädda sin son från hängning.

Omdöme: En film jag såg av en slump och inte visste något alls om. David Graham kommer med flyget från Kanada till London där han möts av sin sons advokat på flygplatsen. De kör raka spåret till fängelset för att träffa sonen Alec, men han vill inte träffa sin far och har redan ställt in sig på att han kommer dö. Pappa David är dock fast besluten att hitta sanningen då han vet att hans son inte skulle vara kapabel till att mörda någon. Han träffar så familjen Stanford som Alec bott hos under loven. Mr Stanford är en rik bilförsäljare som är gift med en yngre kvinna, Mrs Stanford. Deras adopterade son Brian är Alecs bästa vän, men alla tre verkar dölja något, även om de vill hjälpa till.



Det jag tidigt tänker på är det skickliga fotot som ger mig mycket film-noir känsla, likaså med musiken som gör sig bra och skapar rätt stämning. Jag visste inte att det var Joseph Losey som stod för regin förrän efteråt. Han var en av de allra främsta brittiska regissörerna på den här tiden och hade oftast skickligt foto i sina filmer. Michael Redgrave i rollen som pappan David Graham blir allt bättre med sina alkoholproblem som uppenbarar sig. Man får även se Lois Maxwell i en mindre roll (Moneypenny från Bond-filmerna). Filmen håller intresset uppe från början till slutet (som är bra) och är ett bra mysterium, klart över förväntan.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.8
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner