Tuesday, October 14, 2008

Die Hard: With a Vengeance



Titel: Die Hard: With a Vengeance / Die Hard: Hämningslöst
Genre: Action/Kriminal/Thriller
Land: USA
År: 1995
Regi: John McTiernan
I rollerna: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Jeremy Irons, Graham Greene

Handling: I denna den tredje filmen om den råbarkade snuten John McClane får han utstå en hel del när han här tar sig an en bombterrorist som gäckar stan och som kallar sig Simon. Men frågan är vem av dem river stan först ?

Omdöme: Första Die Hard-filmen är en av de bästa i sin genre och regisserades av John McTiernan. Andra filmen var sämre och där stod Renny Harlin för regin. Så till denna tredje film kom John McTiernan tillbaka och höjde också nivån ett snäpp från tvåan. Man har inte bara Bruce Willis som John McClane, utan även en lekkamrat i Samuel L. Jackson som Zeus. Och som huvudskurk har man Jeremy Irons som spelar Simon som har koppling till skurken i första filmen. Det är upplagt för fest.



Filmen har rakt igenom ett högt och bra tempo, men man hinner även blanda in humor mitt i allt. Simon gillar att spela spel och skickar John och Zeus runt hela New York på jakt efter en ny bomb som är utplacerad i en av de över tusen skolorna i staden. Filmen har några scener som är överdrivna och overkliga, men i det stora hela är det inget som stör mig och istället gillar jag det mesta med filmen från början till slut. Tycker det som är viktigt här är att man tagit med Samuel L. Jackson som passar bra som sidekick till John McClane.

4 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner