Wednesday, October 15, 2008

A Matter of Taste



Titel: Une affaire de goût / A Matter of Taste / En fråga om smak
Genre: Drama/Kriminal/Thriller
Land: Frankrike
År: 2000
Regi: Bernard Rapp
I rollerna: Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin, Charles Berling

Handling: Frédéric Delamont är en framgångsrik industriman i femtioårsåldern. Han står på toppen av sin karriär; förfinad, originell och fobisk, när han en dag träffar på Nicolas Rivière på en restaurang, en ung man pigg på udda jobb och omväxling. Därför erbjuder Frédéric honom en stor summa pengar för att bli hans personliga avsmakare. Men det som startar som ett lättsamt, gastronomiskt äventyr utvecklas snart till något mycket farligare för båda männen.

Omdöme: Det här var en lite annorlunda film som låter tittaren gissa sig fram till vad som egentligen pågår och vart filmen är på väg. Nicolas Rivière jobbar som servitör på restaurang och har bara haft ströjobb. Han bor tillsammans med sin flickvän Beatrice som har ett tidningsstånd och umgås med henne och deras vänner. Men när han träffar Frédéric Delamont på restaurangen han jobbar på som vill att han ska prova hans mat (då han inte äter något med ost eller fisk), förändras allt. Delamont blir så förtjust i servitörens smaklökar och bestämmer sig för att erbjuda honom jobbet som hans personliga avsmakare med hög lön.



Man misstänker tidigt att Delamonts avsikter är allt annat än normala. Nicolas dras in allt mer i denna nya värld som både bjuder på lyx och spänning. Men hans relation till Beatrice blir lidande, likaså hans vänner. Delamont och Nicolas betyder allt mer för varann, inte bara vad gäller mat, och det kan gå hur långt som helst. Man blandar denna historia med att visa förhör med olika personer då något inträffat som man får reda på allt mer. Även om filmen aldrig höjs till något utöver det vanliga så är det ändå en sevärd film som man vill fortsätta titta på och som intresserar.

3 - Skådespelare
4 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner