Saturday, March 14, 2009

No Way Out



Titel: No Way Out / Ingen utväg
Genre: Drama/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 1987
Regi: Roger Donaldson
I rollerna: Kevin Costner, Gene Hackman, Sean Young, Will Patton

Handling: Tom Farrell är marinofficer som jobbar åt försvarsministern. På en fest träffar han ministerns älskarinna och blir kär i henne. När hon mördas måste han hitta ett sätt att avslöja mördaren och i en kamp mot tiden måste han samtidigt hindra att han själv blir misstänkt.

Omdöme: Det här är en gammal goding som inte faller i samma fälla som många andra filmer, speciellt från 80-talet, i den här genren lätt faller i. Det hela börjar ganska oskyldigt då Tom Farrell (Kevin Costner) förälskar sig i Susan Atwell (Sean Young), som visar sig vara älskarinna till försvarsministern David Brice (Gene Hackman), som Tom kommer att jobba för inom Pentagon. Och även om filmen till en början inte har någon direkt spänning, bygger man upp en gedigen story som kommer att bli allt mer invecklad. För när hon hittas död i sitt hem vill Scott Pritchard (Will Patton), som är försvarsministerns högra hand/rådgivare, att man startar en utredning för att sätta dit någon oskyldig för dådet.



Ansvarig för utredningen blir Tom som sätts i ett väldigt svårt läge som han inte hittar någon utväg från. Han är fast på Pentagon och måste inte bara ha hand om utredningen gällande att hitta någon att skylla på (sig själv) utan även den riktiga mördaren. Detta kan dock bli svårare sagt än gjort då han har allas ögon på sig, speciellt Scott Pritchard som är en blodigel. Will Patton som Scott Pritchard är filmens behållning och dominerar varje scen han är med i. Definitivt värd en Oscarsnominering han aldrig fick. Skådespeleriet ligger rakt igenom på en hög nivå och intensiteten och pulsen stiger allt mer. En bra film helt enkelt som delvis är en remake på noiren The Big Clock.

4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
18 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner