Monday, March 28, 2011

Secret Admirer



Titel: Secret Admirer / Kedjebrevet
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 1985
Regi: David Greenwalt
I rollerna: C. Thomas Howell, Lori Loughlin, Kelly Preston, Fred Ward

Handling: På sista skoldagen innan sommarlovet får Michael ett väldigt sensuellt, men anonymt, kärleksbrev. Han misstänker och hoppas att det är från Debbie, tjejen han varit ute efter en längre tid men som bara går ut med äldre killar. För att fånga hennes uppmärksamhet tar han hjälp av sin bästa vän Toni med att skriva om sina känslor. Men snart har breven hamnat i fel händer och skapar förvirring för flera familjer.

Omdöme: Typiskt 80-tal med allt vad det innebär. Det är stämningsfullt, komiskt och så där lagom romantiskt som man vill ha en film av denna stil. Komplikationer uppstår när några kärleksbrev hamnar i fel händer och alla börjar misstänka varandra för att vara förälskade och otrogna. Michael (C. Thomas Howell) är superkär i skolans snygging Debbie (Kelly Preston), men umgås och har det bäst tillsammans med sin bästa vän Toni (Lori Loughlin) vars skönhet ligger inombords och med ett sött yttre.



Musiken av Jan Hammer (främst känd för musiken till 80-tals TV-serien "Miami Vice") är superfin under många stunder när man använder huvudmelodin på olika sätt. Filmen tar ungefär 20-25 minuter på sig att komma igång och det är väl ungefär när det första brevet kommer på villovägar som det hela blir intressant och man får med fler karaktärer. Förutom de tre huvudpersonerna Michael, Toni och Debbie, har Debbies pappa, polisen Lou spelad av Fred Ward, en skön roll med flera klockrena repliker. Även en ung Corey Haim syns i en biroll i en av sina första roller.



3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner